Nieuwsbericht - 22 feb 2019

Ontmoet: Thomas Zwijnenberg

Young
Je bent hier: Nedec > Nieuws > Ontmoet: Thomas Zwijnenberg

“Het is een jong en gemotiveerd team, dat werkt niet alleen heel prettig, je gaat er zelf ook snel in mee en je voelt je zo al snel thuis.”

Mijn naam is Thomas Zwijnenberg, ben 19 jaar oud en ik studeer Marketing & Communicatie aan het Deltion College in Zwolle. Marketing & Communicatie is een zeer brede opleiding en het sluit goed aan op heel veel hbo-opleidingen. Aangezien het alweer mijn laatste jaar is binnen deze opleiding, hoop ik er bij Nedec een beetje achter te komen wat ik na dit jaar wil gaan doen.

 

Datgene wat tot nu toe het meeste indruk op mij gemaakt heeft bij Nedec is natuurlijk mijn eerste dag. Er komt dan in één keer zo veel op je af, dat is niet te bevatten. Je komt binnen in een compleet nieuwe omgeving waar je nog niks kent. Je leert veel nieuwe mensen kennen en je probeert direct een beetje je plekje te vinden. Ik heb het heel goed getroffen met mijn collega’s. Het personeel ontving me heel vriendelijk, het valt dus eigenlijk best mee zo’n eerste dag.  Het is een jong en gemotiveerd team, dat werkt niet alleen heel prettig, je gaat er zelf ook snel in mee en je voelt je zo al snel thuis. Verder vond ik dat er direct vanaf dag één al een prettige relaxte werksfeer hing, daardoor voelde ik me direct thuis en kon ik met een goed gevoel beginnen aan mijn eerste week.

In mijn opleiding zit in het eerste en in het laatste jaar een stageperiode van 20 weken. Ik ben nu al over de helft van mijn stage en het bevalt me zeer goed. Ik was in gesprek met een paar bedrijven toen een docent van mij vertelde dat Nedec nog een stagiaire marketing zocht. Nadat ik wat research had gedaan op het internet leek het me een leuk bedrijf waar je veel kan leren. De blog van de toenmalige stagiair Martijn overtuigde mij om Nedec te bellen. Eerst kwam ik in contact met Janet en daarna met Debby. Ik werd uitgenodigd op gesprek en diezelfde dag nog kreeg ik te horen dat ik werd aangenomen. Het was direct een vriendelijke en relaxte sfeer, daardoor voelde ik me direct thuis en op mijn gemak.

 

Mijn stage bestaat tot nu toe voornamelijk uit het creëren van content zoals het schrijven van blogs, het maken van banners en flyers en het schrijven van vacatures. Ook ben ik bezig geweest met het zoeken en benaderen van potentieel nieuwe gedetacheerden. Ik ervaar mijn stage als leuk en vooral heel leerzaam. Het was mijn intentie om erachter te komen wat ik volgend jaar wil gaan doen. Is dat door studeren of aan het werk gaan? Ik ben net over de helft van mijn stageperiode, ik weet al wel dat ik ga doorstuderen. Werken kan altijd nog, dus nu ik jong ben wil ik graag een hbo-opleiding gaan doen. Echter ben ik er nog niet helemaal over uit welke opleiding dat wordt.

 

Wat ik tot nu toe heb geleerd bij Nedec is het samenwerken en schakelen tussen verschillende takken van de Nedec groep. Verder heb ik geleerd hoe het er binnen recruitment aan toe gaat en wat de werkzaamheden zijn. Het trekt mij steeds meer aan om later zelf ook werk te zoeken in deze branche. De werkzaamheden variëren heel erg, elke dag is dus anders.

 

Wat ik nog graag zou willen leren in de resterende tijd is dat ik opener word en meer initiatief kan nemen.

 

Wat ik toekomstige stagiaires zou willen aanraden is: kijk naar een bedrijf waar je je thuis voelt! Neem niet direct genoegen bij het eerste bedrijf waar je langs komt. Ik denk dat een prettige werksfeer met fijne collega’s de “key” is tot een fijne stageperiode. Als het niet leuk is duren 20 weken erg lang!

 

Ben je benieuwd naar de blog van de vorige stagiair? Kijk dan hier.

 

Mensen doen zaken met mensen

En daarom hechten wij veel waarde aan een persoonlijke benadering en heldere communicatie. Afspraak is afspraak en, waar nodig, betrekken wij je bij het proces. Iedere business unit heeft een eigen aanspreekpunt, zodat je altijd met een bekende in gesprek gaat.

Toon meer