Nieuwsbericht - 2 mei 2019

Dit was het nieuws van: april 2019

Nedec
Je bent hier: Nedec > Nieuws > Dit was het nieuws van: april 2019

April is voorbij, dit betekent dat het tijd is om de balans op te maken. Wat waren de belangrijkste nieuwsitems in de financiële dienstverlening in deze maand? Lees er hier alles over, met in deze editie: Een afkoeling van de woningmarkt, verzekeraars melden meer fraude-gevallen en ING wil uitbreiden.

 

ABN-AMRO spreekt over afkoeling van de woningmarkt

Volgens de ABN-AMRO zal de woningmarkt gaan afkoelen. Zo wijst de bank middels een prognose op minder hard stijgende woningprijzen en een afname van het aantal transacties. Het grootste argument voor deze daling, is het afnemende consumentenvertrouwen in de woningmarkt.

 

Volgens de prognose zal het aantal verkopen afnemen met 5%. De prijzen zullen naar verwachting met 6% stijgen. Dit is ondanks een inkrimping van de groei, 1% boven het historisch gemiddelde.

 

Over de daling van het consumentenvertrouwen zegt econoom Philip Bokeloh het volgende: “Consumenten vinden het geen goed moment meer om een nieuw huis te kopen. Met een afnemend aanbod vinden ze het steeds lastiger om een geschikte én betaalbare woning te vinden.”

Bron

 

Verzekeraars melden een stijging van het aantal fraude-gevallen

Het centrum bevrijding verzekeringscriminaliteit (CBV) meldt dat er in 2018 meer meldingen van fraude binnen verzekeringen zijn geweest.

 

Er waren in 2018 ruim 5.700 meldingen over fraude, dit is een stijging van 9% ten opzichte van 2017. Volgens de manager van het CBV is dit goed nieuws. Zo stelt hij dat het onderzoek naar fraude wordt bevorderd, door de extra informatie die vrijkomt van de meldingen.

 

De grootste stijging van het aantal valse claims is te vinden in de gevallen van stormschade. In 2017 werden er nog 31 valse meldingen gedaan over stormschade, dit waren er 80 in 2018.

 

De stijging is te verantwoorden door het initiatief wat verzekeraars nemen tegen fraude. Verzekeraars hebben de afgelopen jaren veel geïnvesteerd om fraude tegen te gaan, deze investeringen beginnen nu de vruchten af te werpen.

Bron: nu.nl

 

ING wil Commerzbank overnemen

ING zou interesse hebben in het overnemen van de Duitse Commerzbank. Commerzbank-CEO Zielke zou een aanbod hebben afgewezen, maar niet het contact verbroken hebben. Wat erop duidt dat de onderhandelingen voort zullen duren.

 

De mogelijke overname van ING komt redelijk uit de lucht vallen. Commerzbank is namelijk net bezig met een fusie met Deutsche bank. Bij deze fusie zullen er waarschijnlijk 30.000 banen verdwijnen. ING belooft minder banenverlies, bij een overname van de bank.

 

ING is overigens niet de enige gegadigde voor een overname, ook het Italiaanse Unicredit heeft interesse in Commerzbank.

Bron

Mensen doen zaken met mensen

En daarom hechten wij veel waarde aan een persoonlijke benadering en heldere communicatie. Afspraak is afspraak en, waar nodig, betrekken wij je bij het proces. Iedere business unit heeft een eigen aanspreekpunt, zodat je altijd met een bekende in gesprek gaat.

Toon meer