Voordelen van detachering

Je bent (bijna) klaar met je studie en er klaar voor om de wereld van de financiële dienstverlening in te gaan. Het is een spannende tijd, al helemaal als je nog niet weet waar je aan toe bent. Je hebt tijdens je studie vast wel bijbanen gehad maar een fulltime baan is helemaal nieuw voor je. De één weet al precies wat hij of zij wil gaan doen. De ander houd het liefst zijn of haar opties nog een beetje open. Een goede optie voor jou zou dan detachering kunnen zijn. Maar wat is detacheren, wat zijn de voordelen van detachering? De antwoorden op deze vragen lees je hieronder!

Wat is detachering?

Detacheren is het uitlenen van werknemers aan een derde partij. Het verschil tussen een detacheringsbedrijf en een uitzendbureau is dat een detacheringsbureau mensen in eigen dienst neemt. Formeel is het detacheringsbureau dus de werkgever van de werknemer. Doordat het bureau de werkgever is, is het detacheringsbureau verantwoordelijk voor de risico’s. Ook heb je veel meer zekerheid als gedetacheerde.

In korte tijd veel ervaring op doen

Detachering biedt jou de mogelijkheid om binnen korte tijd veel ervaring op te doen. Dit omdat detacheringsopdrachten meestal voor een paar maanden tot een jaar is. Na een opdracht die is afgelopen kijken wij eerst of de interesse nog altijd wederzijds is. Als dit het geval is kijkt Nedec samen met jou naar de mogelijkheden voor nieuwe opdrachten. Als je dus meerdere functies gaat beoefenen kun je binnen een relatief korte tijd veel ervaring op doen binnen verschillende functies en bedrijven.

Dit brengt ons gelijk op het volgende punt wat hier goed op aansluit; Je kunt namelijk als je nog niet zeker bent over wat je wilt gaan doen, ook een kort kijkje nemen binnen een bepaalde branche. Detachering is zoals wij eerder al aangaven meestal voor een kortere tijd. Doordat dit zo’n korte tijd kan zijn, kun je zelf dus ook even snuffelen binnen een bepaalde branche. Hierdoor kun je voor jezelf kijken of deze branche jou aanspreekt. Mocht het niet zo zijn, kun je ook heel snel weer een andere kant op. Maar dan heb je het in ieder geval geprobeerd!

Over tijdelijke opdrachten gesproken. Mocht je een tijdelijke baan zoeken, dan is detachering ook ideaal;
Stel je voor, je gaat over een tijdje backpacken in Azië maar je hebt nog geen baan en wilt nog wel wat geld sparen om mee te nemen op reis. In dat geval is detachering ook een goede oplossing. Je kan aangeven bij de detacheerder dat je over een tijdje weg wilt gaan en daarom dus maar een korte tijd beschikbaar bent. Dit kan de consultant dan ook weer meenemen in de zoektocht naar een geschikte opdracht voor jou.

Netwerk uitbreiding

Je komt tijdens jouw opdracht met veel mensen in contact; de detacheringspartij, het bedrijf waar je gedetacheerd wordt, de klanten van het bedrijf en nog vele anderen. Omdat je met zo veel partijen en mensen in contact bent kun je je netwerk ook weer uitbreiden.

Opleiding- en doorgroeimogelijkheden

Bij Nedec helpen wij jou niet alleen aan een baan maar wij willen jou ook graag helpen bij het uitbreiden van jouw kennis. Nedec werkt samen met Consis Academie en hierdoor kunnen wij jou verschillende Wft trainingen aanbieden. Mocht je verschillende Wft diploma’s halen dan kunnen deze heel erg nuttig zijn voor jouw carrière in de financiële dienstverlening. Voor veel functies heb je namelijk meerdere Wft’s nodig om die functie te kunnen beoefenen.

Arbeidsvoorwaarden

De arbeidsvoorwaarden in de detacheringswereld zijn over het algemeen gunstig. Detachering geeft jou namelijk veel zekerheid. Bij detachering krijg je meestal een contract voor een bepaalde tijd en hier kan een detacheringspartij dus niet zomaar van afwijken. Ook zijn de secundaire voorwaarden zoals pensioen goed in de detacheringswereld. Verder ligt het loon meestal hoger dan medewerkers die in vaste dienst zijn.

Is jouw interesse gewekt en wil je graag solliciteren of meer informatie opvragen? Reageer dan op een van onze vacatures of stuur een mail naar info@nedec.nl

Ook interessant

Open sollicitatie?

Ben je enthousiast geworden maar hebben we momenteel geen vacature voor jou ertussen staan? Stuur je motivatie en CV naar ons op en wellicht hebben we binnekort de juiste functie voor jou!

Samen met de wereld

Bij Nedec zoeken we altijd een goede klik, zowel professioneel als persoonlijk. Het doel van onze specialisten is om het juiste karakter te vinden voor jouw organisatie. Deze medewerkers worden gescreend met PeopleXCheck, zodat we zeker weten dat de medewerker over de juiste vaardigheden beschikt. Daarbij bieden wij, in samenwerking met dochterbedrijf Consis Academie, Wft-opleidingen en Permanente Educatie aan. Zo kunnen wij onze mensen altijd om- of bijscholen om aan jouw wensen te voldoen.

Branches waarin we werkzaam zijn